Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 15 dk
4 kişilik

Gerekli malzeme:

2 adet derisi alınmış Kılıç çipura fileto
2 su bardağı pilavlık pirinç
25 gr tereyağı, 25 gr sıvıyağ
1 kuru soğan
1 çay bardağı bezelye (taze veya donuk)
1 çay kaşığı zerdeçal ( Hint safranı)
3 su bardağı sıcak su

  • Pirinci yıkayıp bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk bekletin.
  • Balık filetoları parmak kalınlığında parçalar halinde doğrayın.
  • Tereyağ ve sıvı yağ pilav tenceresine alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ve bezelyeyi ilave edip bir kaç dakika kavurun. Balık etlerini ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  • Yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ve safran ilave edip bir kaç dakika tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Balık etlerinin dağılmamasına dikkat edin.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar çok kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Suyunu çekince pilavı bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve 20 dk kadar demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.